Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Famous loves the crisis

In tijden van crisis snoeren we de riem aan. En de eerste die door deze natuurlijke maar niet noodzakelijk juiste reflex in de klappen deelt zijn wij, de reclamedieren. Domme mensen lachen daar stoer en ongenaakbaar mee, slimme mensen trachten het tij te keren. Met bijvoorbeeld een boekje vol marketingwijsheden en dure cijfers.

I_Love_The_Crisis

Wist u bijvoorbeeld dat bedrijven die hun reclamebestedingen tijdens de recessie van 1981-1982 stabiel hielden of verhoogden, tegen eind 1985 een groei in verkoopvolume realiseerden van liefst 275 % ? En dat ondernemingen die hun investeringen terugschroefden zich moesten tevreden stellen met een schamele 19 % ? Ik ook niet. Maar dankzij I love the crisis, het luchtige boekje van Famous-ceo Marc Fauconnier dat de immer charmante Goedele me vandaag toestuurde, weet ik dat wel. Morgen weet ik u ook te vertellen waar u die handel kan aanschaffen. Doen. Al is het maar om de bijhorende pin als statement op uw borst te kunnen spelden.

Update: I love the crisis is verkrijgbaar via de website van Famous, in ruil voor 15 euries.

, ,

4 Discussions on
“Famous loves the crisis”
  • Famous heeft de afgelopen maanden een 15-tal mensen ontslagen omwille van die crisis … Ik vraag me dus af of iedereen bij Famous even welgemeend zegt: “I love the crisis”

  • Hmm, daar had ik helemaal niet aan gedacht. En dat maakt de titel inderdaad behoorlijk pervers.

  • De titel mag dan ook met een korreltje zout genomen geworden. Ik vraag me af wie er zit te wachten op een crisis 😉
    Blij dat je iets van het boekje opgestoken hebt, Nicolas!