Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

The Photographic Adventures of Nick Turpin

De meeste gsm-camera’s zijn nog steeds een gadget met veel te weinig pixels en een veel te trage reactietijd. Niet zo met de nieuwe Pixon Camera Phone van Samsung en zijn 8 MP camera(*). Of dat is althans wat het merk u wil aantonen met The Photographic Adventures of Nick Turpin.

The Photographic Adventures of Nick Turpin

In The Photographic Adventures of Nick Turpin trekt straatfotograaf Nick Turpin 28 dagen lang doorheen Europa, gewapend met een Samsung Pixon. Telkens hij een foto uploadt, hebben bezoekers van de website twee uur de tijd om op een punt in de foto te klikken die volgens hen het onderwerp van de volgende foto zou moeten worden. Het onderwerp met de meeste stemmen moet Nick Turpin elders in Europa gaan fotograferen. Zo startte Turpin zijn odyssee in zijn woonplaats East Dulwich, waar hij op het bovenstaande plaatje een man fotografeerde die net een hoop winkelmandjes had laten vallen. Surfers klikten massaal op de kont van de arme man, wat Turpin naar Montcuq, Frankijk (ofte “My ass, France”) voerde om er de onderstaande seconde voor de eeuwigheid vast te leggen.

The Photographic Adventures of Nick Turpin

The Photographic Adventures is een road movie in plaatjes, waarin noch de chauffeur noch de wisselende bijzitters weten wat de volgende halte zal zijn. Bijzonder leuk gevonden interactie met de consument, al komen de unieke kwaliteiten van het product volgens mij wat te weinig aan bod.

Wie dat wil, kan Turin volgen via Twitter, YouTube, RSS, widget, e-mail en zelfs GPS.

Made by Lean Mean Fighting Machine.

* Neen, criticasters, Buzzing Bees wordt nog steeds door niets of niemand gesponsord. Vrijheid, blijheid, nietwaar.

, , , ,