Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Cadburry tovert chocoladerepen om in Augmented Reality

Ik vind het principe achter QR-codes erg interessant, maar QR-codes zelf verschrikkelijk vervelend. Ze zijn lelijk, ze hebben nul aantrekkingskracht op niet-Japanse consumenten en er bestaat nog steeds geen universele lezer. Maar wat als je helemaal geen QR-code nodig had, maar je advertentie of product zelf gelezen zou kunnen worden?

In comes Blippar, een veelbelovende applicatie die geen QR-code vereist, maar gewoon een afbeelding leest en daarna niet alleen een eenvoudige mobiele link kan openen maar meteen een toepassing in Augmented Reality. De mogelijkheden zijn eindeloos, zoals de demo hieronder aantoont.

Wat ik echter vooral fantastisch vindt aan Blippar, is dat je de QR-code nu niet meer onderaan in je advertentie hoeft te verstoppen, maar je gewoon zoals in andere advertenties een aantrekkelijke call to action kan schrijven. Enige nadeel blijft natuurlijk dat je nog steeds een specifieke QR-code moet downloaden. Dat heeft Cadburry alvast niet tegengehouden om met Blippar in zee te gaan:

Is iemand Blippar al in onze contreien tegengekomen?