Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Samsung daagt je uit voor een Stare Battle

Speciaal voor de lancering van zijn nieuwe Smart TV heeft Samsung het recente internetsterretje Keenan Cahill opnieuw opgepikt, die u vast kent van zijn hilarische lip syncs en de geslaagde remake met 50 Cent. Middels de onderstaande YouTube-clip daagt Keenan iedereen uit deel te nemen aan de Smart Tv Staring Battle, een staarwedstrijd waarin je zo lang mogelijk naar de nieuwe Smart TV moet proberen kijken zonder met de ogen te knipperen.

De interactieve game wordt gespeeld op een speciaal ontworpen branded YouTube channel.Dankzij innovatieve eye-tracking worden bewegingen van de oogleden geregistreerd met de webcam. Op het channel geeft Keenan Cahill tips hoe je beter kunt staren, zoals komkommers op je ogen of oefenen met de ventilator. Tijdens de game is Keenan echter de tegenstander. Hij leidt de gebruiker af tijdens het staren, door bijvoorbeeld op te bellen via Skype, een YouTube video te laten zien, of andere features van de Smart TV te showcasen. Dit alles om het zo moeilijk mogelijk te maken en te zorgen dat de speler gaat knipperen. En natuurlijk ook een geniale manier om je te verzekeren van de aandacht van je consument.

Het huidige record staat op vijfenhalve minuut. Doe jij het beter?

Knap werk van Muse Amsterdam en Starcom Netherlands. Deze blogpost werd me als advertorial aangeboden door Adhese/Enchanté.

1 Discussion on “Samsung daagt je uit voor een Stare Battle”