Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Monopoly City Streets op Google Maps

Ik ben een zogenaamde digital native, maar mijn adrenaline haalt nog steeds hogere pieken wanneer ik vrienden versla met een gezelschapsspelletje dan wanneer ik ze online versla met een game. Toch voelde ik dezelfde rush stromen toen ik vanmorgen Monopoly City Streets in mijn mailbox ontdekte, en toen had ik het zelfs nog niet uitgeprobeerd!

monopoly-city-streets_1

Met Monopoly City Streets haalt spelletjesmaker Hasbro zijn beroemde gezelschapsspelletje de echte wereld binnen, door spelers toe te laten virtuele gebouwen te kopen of bouwen op eender welke straat ter wereld via Google Maps.

Iedere deelnemer krijgt een startbudget van drie miljoen dollar om aan het kopen te slaan. Gebouwen die hij kocht, kan hij vervolgens in 3D bekijken in Google Earth. Spelers verdienen virtueel verhuurgeld voor elke dag dat ze inloggen. Deelnemers kunnen de waarde van hun eigendom verhogen door scholen of windmolens te bouwen, maar dankzij gelukskaarten kunnen ze de waarde van andermans eigendom ook schaden door er een gevangenis naast te bouwen of ze zelfs gewoon te slopen.

De campagne gaat officieel in oktober van start en duurt vier maanden. Wie erin slaagt virtueel miljardair te worden, kwalificeert zichzelf voor het Monopoly Wereldkampioenschap. Heerlijk, toch?

Maar genoeg gepraat, let’s play!

Made by Tribal DDB Londen en Google.

, ,
, ,

1 Discussion on “Monopoly City Streets op Google Maps”