← Terug naar de startpagina

Laat je digitaal rondleiden door het MAS

Het gloednieuwe MAS-museum in Antwerpen opent zijn deuren met een wereldprimeur. Via de website van het museum kan je een fysieke gids aansturen die je digitaal- en videogewijs live het museum rondleidt. Of zoals ze het zelf noemen: een “fygitale toer”.

Tijdens de openingsuren van het museum (van dinsdag tot zondag van 10 tot 17 uur, en dit tot en met zondag 5 juni) kunnen bezoekers van de website kiezen uit 5 live gidsen die elk op verschillende verdiepingen van het MAS staan. Via de pijltjestoetsen kan je jouw persoonlijke gids vervolgens door het museum sturen. De gids hoort de commando’s door een hoofdtelefoon en stapt met een camera door het museum.

Ik probeerde het uit en alles verliep verrassend vlot. Zo vlot zelfs dat ik de plotse drang voelde mijn gids te bedanken voor de geleverde diensten. En kijk: na afloop krijg je de mogelijkheid aangeboden de diensten van de gids te prijzen via een Tweet.

Fantastisch concept uit de hoed van het mij tot nu toe onbekende reclamebureau Prophets.

Hat tip to Pietel!

gepost in Buzz 4 commentaren
4 Commentaren.
 1. Tim zegt:

  Wat een goed concept! Ook een technisch hoogstandje! Het is enorm tof om te zien hoe de realiteit tegenwoordig mengt met communicatie en media uitingen! Daar zit toekomst!

 2. Pietel zegt:

  Bij prophets buzzen we maar als we wat honing te verdelen hebben. We doen heel wat slim werk, maar ook weleens iets dat creatief uit de boot springt. Bedankt voor de coverage.

 3. Nicolas Chartier zegt:

  Graag gedaan, en laat die honing maar komen.

 4. EINDTAAK: SCHETS PROJECT – Marieke Van Wuytswinkel « mariekevanwuytswinkel zegt:

  […] Digitaal gidsmateriaal: https://www.buzzingbees.be/mas-fygitale-toer/ […]

Plaats uw commentaar:

Opgelet: Commentaarmoderatie is ingeschakeld en
kan uw commentaar vertragen.
Commentaar opnieuw doorsturen is niet nodig.