Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Maison Close: kruip eens in de huid van een prostituee

Vele Fransmannen kijken reikhalzend uit naar de nieuwe tv-serie van Canal+, ‘Maison Close‘, die de kijker meevoert naar een luxueuze hoerenkast aan het einde van de negentiende eeuw. Omdat het altijd ietsje meer mag zijn, pakt de zender nu uit met een grootscheepse mediacampagne, waaronder teasing in print, prostituees die opgesloten zitten in banners (tiens, waar hebben we dat nog gezien?), en een immersieve website die je in de huid stopt van een nieuwbakken prostituee.

Veuillez installer Flash Player pour lire la vidéo

Maison Close‘, de website, dompelt ons onder in een minidrama waarin de deelnemer na een kort avontuurtje in het bordeel verplicht wordt zich te prostitueren om zijn schuld af te lossen. Als man is het weliswaar een tikkeltje vreemd om bevolen te worden je jurk op te trekken, maar voor het overige steekt het verhaal goed in elkaar en laat het je op natuurlijke wijze kennismaken met de verschillende karakters in de nieuwe serie.

Maison_Close

Grappig is ook dat de website je de nodige druk oplegt om je met Facebook te verbinden en je vrienden in het verhaal te betrekken, en daar voor één keertje ook volledig mee weg komt. De bijhorende automatische posts op je Facebook-wall zijn trouwens ook bijzonde rgeslaagd: openlijke spam, dat wel, maar met een vette knipoog. En zo hoort het ook. Mooi werk van BETC Euro RSCG.

Maison_Close_2

Hat tip to Jo!

, , , ,