Buzzing Bees

Dagelijkse Dosis Creatieve Communicatie

Google diept QR-codes weer op

Kent u de QR-codes nog, die vreemde barcodes die enkele jaren geleden een ware hype waren in marketingland maar op Japan na nooit echt zijn doorgebroken? Indien wel, mag u de volgende alinea overslaan. Indien niet, please read further.

QR-codes of ‘Quick Response‘-codes zijn een Japanse uitvinding en zijn in dat land ook gemeengoed, waarschijnlijk omdat mobiel surfen daar al langer gebruikelijk is. Gebruikers met een camera en de juiste software op hun gsm, kunnen de code scannen, waardoor hun browser automatisch zal starten en de url van de QR-code zal oproepen.

qr code

Ondanks de initiële hype rond de codes is de technologie nooit echt aangeslaan. De doorbraak van de smartphones naar het grote publiek zou hier verandering in kunnen brengen. Maar wat de QR-codes vooral een duw in de rug zou kunnen geven, is de steun van Google. Google heeft de codes namelijk opnieuw opgediept en wil ze gaan gebruiken voor zijn ‘Google Favorite Places‘-programma. 100.000 lokale bedrijfjes in de VS zullen eerstdaags een QR-code ontvangen bij wijze van test.

Voorbijgangers die de QR-code scannen, zullen niet alleen informatie ontvangen over het bedrijf, prijzen, reviews door gebruikers enz., maar kunnen dankzij de code ook gebruik maken van exclusieve kortingen.

Via

, , ,