← Terug naar de startpagina

Delete2009 blaast uw herinneringen de lucht in

Hebt u herinneringen aan het afgelopen jaar die u liever voorgoed uit uw geheugen zou willen griffen? Plaats ze dan op Delete2009. Op 1 januari 2010 wordt de server, de site die er op staat en al uw herinneringen namelijk tot ontploffing gebracht.

Delete2009

Delete2009 is een initiatief van de Nederlandse bureaus Etcetera, Red Urban, Databay, en Creative Venue. De site is gratis, maar deelnemers worden om een bijdrage gevraagd voor Orange Babies, een organisatie die zich inzet voor zwangere Afrikaanse vrouwen met HIV en hun baby’s.

Ook Belgische bureaus komen stilaan met hun eindejaarsacties/kerstkaartjes op de proppen. These Days was de eerste die vandaag op mijn radar verscheen, op de voet gevolgd door Nascom. Hebt u er zelf ook gezien of gemaakt? Plaats ze dan in de comments!

, ,

3 Commentaren.
 1. lamazone zegt:

  Ze hebben ook de Be gelanceerd: http://delete2009.be/ en zitten ook op Twitter: http://twitter.com/delete2009nl

  Jammer om te zien hoe een goed doel redelijk om zeep wordt geholpen door tal van verzuurde commentaren.

 2. Guy Sie (Etcetera) zegt:

  Onze insteek bij Delete 2009 was positiever dan het door sommigen geinterpreteerd is. We wilden daadwerkelijk een plek maken om de slechte dingen die gebeurt zijn van je af te schrijven, met de symbolische gedachte dat het ook fysiek vernietigd werd – zoiets als het verbranden van de foto’s van je ex.
  Maar tegelijkertijd wilden wij niet oordelen wat daar dan wel of niet bij hoort. Als dit de dingen zijn waar mensen dit jaar mee zitten en van af willen is dat wat op de site komt.

  We hebben trouwens vorige week gekeken wat tot nu toe het meest voorkwam in de postings op de Nederlandse Delete 2009. Daaruit blijkt dat de Nederlanders in 2010 het liefst van bepaalde bekende Nederlanders (denk aan Theo Maassen, Patricia Paay en de Toppers) en politici (bijvoorbeeld Wilders, Bos en Balkenende) af zijn. Maar daarnaast komen toch ook veel persoonlijke verhalen over afgebroken relaties en langdurige ziektes voor. Ook Michael Jackson’s dood – en de massahysterie daarna – blijkt veel Nederlanders getroffen te hebben.

  We hopen dat jullie voor het eind van het jaar ook nog wat toevoegen aan de site – en natuurlijk doneren aan Orange Babies!

 3. Guy Sie (Etcetera) zegt:

  Om het geheel mooi af te sluiten hebben we afgelopen maandag de servers door de Nederlandse DJ Ruud de Wild laten vernietigen met een tank en explosieven. Het filmpje hiervan staat nu op: http://www.youtube.com/watch?v=RIMfrplyfaY

  En als je nu al iets hebt waar je dit jaar van af wilt hebben we vast http://delete2010.nl gestart, maar ook alles wat je wilt bewaren kan nu een plekje krijgen door het juist op http://save2010.nl te zetten!

Plaats uw commentaar:

Opgelet: Commentaarmoderatie is ingeschakeld en
kan uw commentaar vertragen.
Commentaar opnieuw doorsturen is niet nodig.